kosmetisk tatuering

microblading

Microblading, även kallat 3D bryn och taffy, är en metod där man gör tunna streck som ska efterlikna brynstrån. Strecken görs för hand genom tunna snitt i översta hudlagret som sedan fylls med pigment. Passar t.ex. bra på dig som har tunna brynstrån, men är inte rekommenderat för dig som har oljig hud.

COMBO BROWS

På många räcker det inte med enbart microblading, då kan man addera en skuggning på brynen för att få brynen fylligare och jämnare där det behövs. Därför är denna metod den vanligaste då man kan anpassa både strån och skuggning efter varje kunds behov.

POWDER BROWS

Med en tatueringsmaskin skuggar man hela brynen vilket ger ett sminkat resultat. Det går att få brynen helt ifyllda eller med ombre effekt. Powder Brows kallas även Ombre Brows & Shading och är den metod som håller längst.

Combobrows
Powderbrows
Powderbrows

Hur går en behandling till?

Behandlingen börjar med konsultation och patientenkät där vi går genom eftervård, återbesök och kontraindikationer. Brynen mäts ut från det gyllene snittet för att skapa en naturligt fin och realistiskt form. Den nya brynformen ritas upp på brynen som du sedan får godkänna. Färg väljs ut efter dina egna brynstrån. Bedövningssalva används och du kommer att ligga ner under behandlingen.

Hur länge håller det?

Alla dessa metoder är semipermanenta vilket betyder att de gradvis kommer att blekna. Microblading håller ca 1-3 år och Powder Brows ca 2-5 år. Men exakt hur länge det håller varierar från person till person. T.ex. håller det längre på en torr och mogen hy. Första gången efter tatuering ska du göra ett återbesök efter 4-6 veckor. Detta för att eventuellt korrigera färg/form samt fylla på med färg där det har släppt. Om du även efter återbesöket tappar mycket färg behöver du göra en refill 4-6 veckor efter återbesöket. Detta kan då bero på att du har en snabb läk-hud, producerar mycket sårvätska, haft en hormonell obalans, har en ärrbildning på brynen, är under 25 år eller har varit sjuk under läkningsprocessen. Eftersom färgen gradvis bleknar rekomenderas årliga påfyllningar för att hålla färgen och formen fin.

Kontraindikationer

– Gravid eller ammar
– Är sjuk eller äter antibiotika eller blodförtunnande
– Finnar, utslag eller sår på brynen
– Diabetes, epilepsi, blödarsjuka
– Cancer, kemoterapi, radioterapi
– Blodsmittande sjukdom
– Pacemaker eller svåra hjärtproblem, högt blodtryck
– Stark aknemedicin under det senaste året


Om du har något av dessa kan du ej göra behandling eller så behövs ett skriftligt godkännande av läkare för att utföra behandling. Om du har någon sjukdom eller äter mediciner – kontakta mig innan du bokar.


Innan behandling:
– Inget koffein eller värktabletter 8 h innan behandling.
– Ingen solning eller alkoholintag 24 h innan behandling.

Efter behandling:
– Ingen bastu, bad, träning, solning, eller produkter på brynen under 1:a veckan.
– Rör ej med fingrarna på brynen.
– Byt till nya örngott och försök sova på rygg.
– Använd spf 50 på brynen för att färgen inte ska blekas.
– Följ dessa skötselråd den 1:a veckan:

Dag 1
Häll natriumklorid på en bomullspads & badda på brynen. Ta sedan en tops med vaselin & smörj försiktigt in brynen direkt efter. Det ska vara ett tunt lager – brynen måste kunna andas! Upprepa varje timme tills du går och lägger dig.
(Använd ej fingrar i vaselinet, ta upp vaselinet med en tops för att hålla produkten fri från bakterier. Natriumklorid och vaselin finns på apoteket.)

Dag 2-3
Upprepa samma procedur med natriumklorid och vaselin, men gör detta var 3:e timme istället för varje timme.

Dag 4-7
Nu kan du sluta med natriumklorid och istället byta ut det mot kokat vatten. Badda med kokat vatten och smörj med vaselin 4-5 dagligen.
(Kokat vatten: koka upp vatten, låt det svalna och förvara i en ren flaska eller dylikt. Du kan även köpa renat vatten på apoteket.)


För att dina nya bryn ska hålla så bra som möjligt samt för att du ej ska få någon infektion är det viktigt att du följer skötselråden. Det är helt normalt att du kan stöta ut färgen. När det händer kan det släppa ”lite här & där”. När färgen stöts ut, kan brynen upplevas ojämna. Har du blödigt under behandlingen kan du även få skorpor, dra absolut inte i dessa. De ska lossna av sig själv annars kan du dra med dig färgen. Det går bra att sminka dina bryn när din hud är läkt (ej röd). Direkt efter behandling är brynen väldigt mörka, när det yttersta sedan har trillat av, kommer brynen istället se väldigt ljusa ut. Färgen kommer att synas mer efter 2-3 veckor. Hur bra färgen kommer att hålla är olika från person till person och en stor del beror på hur bra du sköter eftervården. Du kan tappa 10-100 % av färgen därför är ett återbesök obligatoriskt. Då kan färg- och form korrigeras samt att man fyller på med pigment där det har släppt så att dina bryn håller längre. Jag använder pigment som är CE märkta och följer Läkemedelverkets riktlinjer.

prislista

Microblading
Microblading 2500 kr
Återbesök 4-6 veckor 0 kr
Refill 700 kr
Påfyllning inom 1 år 1200 kr


Combobrows
Combobrows 3000 kr
Återbesök 4-6 veckor 0 kr
Refill 800 kr
Påfyllning inom 1 år 1300 kr

Powderbrows
Powderbrows 3500 kr
Återbesök 4-6 veckor 0 kr
Refill 900 kr
Påfyllning inom 1 år 1500 kr