MICRONEEDLING

Vad är microneedling?

Microneedling är en avancerad, hudföryngrande behandling där man genom sterila engångsnålar gör en kontrollerad skada i huden. När mikroskadan bildas påbörjas en reparation av huden samtidigt som elastin och kollagenproduktionen ökar kraftigt och skapar nya kapillärer i huden. Dessa ämnen vars produktion avstannar med åldern, bidrar till huduppstraming samt slätar ut fina linjer och rynkor och även ärr. Blodcirkulationen blir bättre, hudfärgen blir jämnare och porer minskas. 

Hur går behandlingen till?

Först rengörs huden och följs av en kemisk peeling för att få bort alla döda hudceller. Sedan används sterila nålar som skapar upp till 1200 microkanaler i huden i sekunden. Under microneedlingen slussas även ett  anspassat, aktivt serum ned i huden för att förbättra effekten av behandlingen. Behandlingen avslutas med en vårdande och lugnande ansiktsmask och en reparerande kräm. Direkt efter behandling kan huden bli lite röd och lätt svullen i 1-2 dagar och upplevas torr den första veckan.

Hur många behandlingar behövs?

Oftast märker man resultat efter endast 1 behandling men en kur rekommenderas för att uppnå ett långvarigare och bättre resultat. Gör du en kur kommer din hud dessutom att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna. Hur många behandlingar just du behöver beror på vad du vill uppnå med din behandling. Är det lyster/ uppfräschning du är ute efter kan det räcka med 1-3 behandlingar. Men vill du behandla t.ex. akneärr  behövs det oftast fler behandlingar. Behandlingarna bokas med ca 4 veckors mellanrum. 

Resultat efter fyra behandlingar

Hur känns behandlingen?

Nålarna i microneedlingsmaskinen arbetar så pass snabbt att man endast uppfattar det som en vibration. Nålarna ställs in på olika djup beroende på vilket område som behandlas.  Nålarna går endast ner 0,20-1,5 mm i huden beroende på vilket område som behandlas. När man behöver gå lite djupare i huden kan det kännas lite mer. Det är individuellt hur man upplever behandlingen men de flesta klarar av behandlingen utan bedövning. Vissa tycker till och med att behandlingen är avslappnande. Vi använder ej någon bedövningssalva men är man väldigt känslig kan detta köpas receptfritt på apotek och appliceras på huden 1 h innan behandling. 

Efter behandling:
– Byt till rena sängkläder och handdukar.
– Peta ej på den behandlade huden.
– Undvik smink samma dag.
– Undvik bad/dusch/bastu på 24 h.
– Undvik sol & solarium i 2 veckor.
– Använd solskydd även efter 2 veckor.
– Undvik starka ansiktsprodukter.
– Undvik att svettas samma dag.

Kontraindikationer: 
– Gravid eller ammande. 
– Pågående sår, herpes, rosacea, psoriasis i behandlingsområdet.
– Irriterad eller skadad hud i behandlingsområdet (t.ex. solskada.)
– Äter blodförtunnande mediciner eller aknemedicin. 
– Har gjort botox, fillers, laser, peeling inom 2 veckor innan behandling. 
– Har någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
*Rådfråga läkare innan behandling ifall du har någon sjukdom. 

PRISLISTA

Ansikte
1×60 min 1200 kr
3×60 min 3000 kr
5×60 min 4500 kr

Ansikte + hals
1×75 min 1500 kr
3×75 min 3900 kr
5×75 min 6000 kr