hud

kemisk peeling

Huden utsätts dagligen för UV-strålar, stress, rökning, hormonförändringar m.m. Dessa inre och yttre faktorer lämnar sina spår på huden, speciellt på epidermis som är det yttersta hudlagret. Kemisk peeling exfolierar epidermis på ett skonsamt och effektivt sätt, samt accelererar cellförnyelsen och återskapar en ny och friskare hud. Kemisk peeling förbättrar: hudtexturen, stora porer, oren hud, matt & livlös hud, slapphet, fina linjer & rynkor, acneärr, pigmentfläckar.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Huden rengörs och förbereds i flera steg inför peelingen. Peelingen appliceras och verkar på huden i 3-7 minuter. Efter att peelingen tas bort läggs en vårdande och reparerande sheetmask på ansiktet. Efter behandlingen kan huden bli lite rosig men du kan direkt gå till jobb/fest. Du kommer omedelbart märka en återfuktad och djuprengjord hud med en ny fräsch lyster. Efter behandling bör solskydd användas. Du märker skillnad efter endast 1 behandling men en kur på  3-5 gånger med 2-4 veckors mellanrum rekomenderas för ett långvarigare och bättre resultat. Ofta ökar man i styrka när man bokar en kur. Efter kuren kan kemisk peeling bokas in ca var tredje månad för att underhålla resultatet. Rådfråga läkare innan behandling ifall du har någon sjukdom. Vänta med behandling om du är gravid, ammande, har skadad eller irriterad hud, pågående herpes eller har gjort någon annan behandling i ansiktet som t.ex laser, fillers, botox eller har ätit aknemedicin. 

VAD INNEHÅLLER PEELINGEN?

FillMed by Filorgas anti-ageing kemiska peeling består av 3 produkter: Time peel, Light peel och Bright peel. De arbetar med 4 olika syror, för att kunna skräddarsys efter alla olika hudtyper, Glukonolakton (PHA), Glykolsyra, Fytinsyra, Citronsyra och Mandelsyra. Glukonolakton (PHA) är idealisk för känslig hud och framtagen ur glukos genom bio-oxidering. Glukonolakton är lika effektiv som AHA-syra fast säkrare (mer tolerant).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är kemisk-peeling-tjej.jpg

GLUKONOLAKTON (PHA) EGENSKAPER:

– Hudvänlig, även för känsliga hudtyper.

– Antioxidant, jämförbar med Vitamin C och E.

– Hygroskopisk, med återfuktande effekt.

– Effektiv mot pormaskar, stora porer och akne.

– Talgreglerande och ger en matt finish.

– Förbättrar barriärfunktioner i hornlagret.microneedling

Microneedling är en avancerad, hudföryngrande behandling där man genom sterila engångsnålar gör en kontrollerad skada i huden. När mikroskadan bildas påbörjas en reparation av huden samtidigt som elastin och kollagenproduktionen ökar kraftigt och skapar nya kapillärer i huden. Dessa ämnen vars produktion avstannar med åldern, bidrar till huduppstraming samt slätar ut fina linjer och rynkor och även ärr. Blodcirkulationen blir bättre, hudfärgen blir jämnare och porer minskas. 

Hur går behandlingen till?

Först rengörs huden och följs av en kemisk peeling för att få bort alla döda hudceller. Sedan används sterila nålar som skapar upp till 1200 microkanaler i huden i sekunden. Under microneedlingen slussas även ett  anspassat, aktivt serum ned i huden för att förbättra effekten av behandlingen. Behandlingen avslutas med en vårdande och lugnande ansiktsmask och en reparerande kräm. Direkt efter behandling kan huden bli lite röd och lätt svullen i 1-2 dagar och upplevas torr den första veckan.

Hur många behandlingar behövs?

Oftast märker man resultat efter endast 1 behandling men en kur rekommenderas för att uppnå ett långvarigare och bättre resultat. Gör du en kur kommer din hud dessutom att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna. Hur många behandlingar just du behöver beror på vad du vill uppnå med din behandling. Är det lyster/ uppfräschning du är ute efter kan det räcka med 1-3 behandlingar. Men vill du behandla t.ex. akneärr  behövs det oftast fler behandlingar. Behandlingarna bokas med ca 4 veckors mellanrum. 

Resultat efter fyra behandlingar

Hur känns behandlingen?

Nålarna i microneedlingsmaskinen arbetar så pass snabbt att man endast uppfattar det som en vibration. Nålarna ställs in på olika djup beroende på vilket område som behandlas.  Nålarna går endast ner 0,20-1,5 mm i huden beroende på vilket område som behandlas. När man behöver gå lite djupare i huden kan det kännas lite mer. Det är individuellt hur man upplever behandlingen men de flesta klarar av behandlingen utan bedövning. Vissa tycker till och med att behandlingen är avslappnande. Vi använder ej någon bedövningssalva men är man väldigt känslig kan detta köpas receptfritt på apotek och appliceras på huden 1 h innan behandling. 

Efter behandling:
– Byt till rena sängkläder och handdukar.
– Peta ej på den behandlade huden.
– Undvik smink samma dag.
– Undvik bad/dusch/bastu på 24 h.
– Undvik sol & solarium i 2 veckor.
– Använd solskydd även efter 2 veckor.
– Undvik starka ansiktsprodukter.
– Undvik att svettas samma dag.

Kontraindikationer: 
– Gravid eller ammande. 
– Pågående sår, herpes, rosacea, psoriasis i behandlingsområdet.
– Irriterad eller skadad hud i behandlingsområdet (t.ex. solskada.)
– Äter blodförtunnande mediciner eller aknemedicin. 
– Har gjort botox, fillers, laser, peeling inom 2 veckor innan behandling. 
– Har någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
*Rådfråga läkare innan behandling ifall du har någon sjukdom. 

PRISLISTA

Kemisk Peeling
1 behandling 40 min 500 kr
4 behandlingar 1500 kr

Microneedling
1 behandling 60 min 900 kr
3 behandlingar 2400 kr