fransförlängning

vad är fransförlängning?

Vill du vakna varje morgon och se pigg ut? Då är detta behandlingen för dig! Syntetfransar limmas dit en och en på dina egna fransar och anpassas efter dina önskemål samt vad dina egna fransar klarar av. Fransarna finns i en rad olika längder, böjar och tjocklekar. En korrekt fransförlängning sliter ej på dina egna fransar om du följer skötselråden. Långa, fylliga, naturliga eller glamourösa fransar? Vi kommer tillsammans överens om vad som passar dig.

Hur går det till?

Efter en konsultation där vi kommer överens om vilka fransar vi ska använda, startar behandlingen med en rengöring av dina fransar. Sedan appliceras skonsamma ögonpads med aloe vera som dessutom motverkar påsar under ögonen.  Detta gör att du ser pigg och fräsch ut efter behandlingen! Appliceringen av fransförlängningen kommer inte att kännas och tar ca 2h för ett nytt set. Under hela behandlingen kommer du att ligga ner i en avslappnad miljö med lugn musik. De flesta brukar somna men om du är rastlös kan du ta med dig hörlurar och lyssna på en podcast eller ljudbok. Skulle du ha problem med att ligga på rygg finns det kuddar att stabilisera upp kroppen med. Du kan även lägga dig på sidan så länge du har huvudet rakt mot taket. Engångsartiklar, 100 % steriliserade verktyg, utsug för limmet och god ventilation används.  

Hur länge håller det?

Dina egna fransar har en livslängd på ca 8 veckor innan de faller av och nya växer ut. Varje dag tappar man ca 1-5 egna fransar då man alltid  har fransar i olika tillväxtstadium. Därför kan hållbarheten variera från gång till gång, beroende på hur många egna fransar man har tappat. Men det vanligaste är att man fyller på förlängningen efter 3-4 veckor då man oftast har runt 50 % av fransarna kvar. Under påfyllningen byts även de fransar som har växt ut långt mot nya fransar.

Singel/flat/volym

Flatlashes

Klassiska singelfransar appliceras en och en på dina egna fransar. Det finns även singelfransar kallade flatlashes och black diamond. Dessa fransar är platta istället för runda, vilket ger fransarna en svartare look framifrån utan att väga mer än en singelfrans.

Volymfransar

Volymfransar appliceras istället som en solfjäder på var och en av dina egna fransar. Du behöver inte oroa dig för att det blir för tungt, dessa fransar är fjäderlätta!  Det är därför möjligt att applicera ett knippe med ca 2-10 volymfransar på varje egen frans. Hur många fransar man sätter beror på vad man vill nå för resultat samt vad dina egna fransar klarar av. Många väljer att börja med singelfransar och senare gå över till volym när man fyller på fransarna.

RENGÖRINGSSKOLA

Det är viktigt att du tvättar dina fransar morgon och kväll med rengöring för att avlägsna smink, hudrester, olja från huden, damm, bakterier, sömngrus, tårvätska m.m. Om du inte rengör ordentligt kommer det dels att påverka hållbarheten av fransförlängningen, öka risken för infektioner samt skada dina egna ögonfransar. För rengör du inte ordentligt stelnar smink- och smutsresterna på huden mellan fransarna vilket gör att dina egna fransar inte kan växa ut ordentligt och bakterier gror. Ditt hår blir inte rent av att endast spola vatten på det, inte heller fransarna! Därför behöver du en skumrengöring som finns att köpa på salongen. 

1: Börja med att pumpa ut skumrengöring med ett eller två ordentliga pumptryck. Skaka flaskan innan användning om formulan är lös. Applicera skummet på fransar samt ögonlock och under ögonen.

2: Ta sedan din rengöringspensel och massera runt skummet med den. Stråna från penseln kommer åt emellan fransarna och vid fransrötterna där smutset oftast sitter.

3: Skölj sedan bort allt skum med ljummet vatten med en liten vattenflaska eller kupade händer.

4: Håll sedan lite papper eller en ren handduk mot fransarna. Du ska ej gnugga och använd heller inte tops eller pads då det fastnar bomullsstrån i fransarna.

5: Borsta sedan fransarna ovanifrån. Kom ihåg att hålla borsten ren då den lätt blir smutsig om du har den i necessären/väskan. Skydd till borsten finns på salongen.


Innan behandling:
Plocka ut linser och kom osminkad runt ögonen. Kom tidigare om du vill ta bort ditt smink på plats.

Efter behandling:
– De första 24 h: Undvik vatten och att röra fransarna.
– De första 48h: Undvik bastu, solarium och varm ånga.
– Tvätta fransarna morgon och kväll med fransschampo.
– Borsta fransarna varje dag och rengör borsten vid behov.
– Undvik att peta på fransarna och att gnugga dig i ögonen.
– Sov inte med fransarna mot kudden eller använd en sovmask anpassad för fransförlängning.
– Var försiktig med fett smink som eyeliner, kajal, mascara, hudkrämer och foundation då detta kan påverka hållbarheten av fransförlängningen.

prislista

Volymfransar
Nytt set: 120 min 1600 kr
Prova-på set: 60 min 750 kr
Snabbfix: 40 min 450 kr
Liten påfyllning: 60 min 650 kr
Mellan påfyllning: 75 min 800 kr
Stor påfyllning: 90 min 900 kr

Singelfransar / Flatlash / Blackdiamond 
Nytt set: 100 min 1300 kr
Prova-på set: 60 min 700 kr
Snabbfix: 30 min 300 kr
Liten påfyllning: 60 min 600 kr
Mellan Påfyllning: 75 min 750 kr
Stor påfyllning: 90 min 850 kr

Borttagning av fransförlängning
Borttagning: 20 min 200 kr
Borttagning + keratinbehandling: 30 min 300 kr