master

fransar

singel | mix | volym | flat

prislista

nytt set | 120 min

Nytt set singel, flat, volym eller mix.

1490:-

Prova på set | 60 min

Naturligt och mindre fylligt set.

790:-

snabbfix | 40 min

Rekommenderas inom max 2 v. 

490:-

liten påfyllning | 60 min

Rekommenderas inom max 3 v.

690:-

mellan påfyllning | 80 min

Rekommenderas inom max 4 v.

890:-

stor påfyllning | 100 min

Rekommenderas inom max 5 v.

1090:-

borttagning | 30 min

Skonsam borttagning av fransar.

290:-

Skötsel

Undvik ånga, höga temperaturer & att röra fransarna de första 24 h. Undvik olja & feta produkter från att komma i kontakt med fransarna. Gnugga ej i ögonen & dra aldrig i fransarna, sov inte på ansiktet. Rengör fransarna morgon och kväll. Kom in för en påfyllning eller borttagning efter max 4 v.

Innan

Plocka ut linser & kom med 100 % rena fransar & utan makeup runt ögonen.

hudochfransar1

tvättskola

Rengöring

Applicera skummet på fransarna och massera runt det med en rengöringspensel. Fokusera på franslinjen. Skölj bort med vatten & torka fransarna genast med papper eller en handduk. Använd ej bomull, det kan fastna i fransarna. Avsluta med borstning.

Prislista

Rengöring 50 ml

149:-

Rengöring 100 ml

199:-

Rengöring 250 ml

249:-

f.a.q

Hur går det till?

Vi börjar med en konsultation där vi går genom dina önskemål samt vad dina egna fransar klarar av.  Är du ute efter en nturlig look, mascara-effekt, täta fransar cateye-effekt eller någon annan stil? Volym- och singelfransar finns i många olika längder, böjar och tjocklekar vilket gör att fransförlängning passar alla.

Du kommer sedan att ligga ner och blunda under resten av behandlingen. Jag är väldigt lätt på handen så mina kunder känner inte av något obehag. Ergonomiska huvud- och knäkuddar används vilket är bra om man har ryggproblem. De flesta somnar under behandlingen. Om man tillhör kategorin som har svårt att slappna av rekommenderar jag att inte inta koffein innan behandlingen och ta med en ljudbok att lyssna på. 

Fransarna förlängs en och en genom noggrann separering. En singelfrans, eller flera volymfransar, doppas i minimalt med lim och fästs på en ögonfrans. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur mycket fransar du har. 

Ska jag välja singel eller volym?

Om du är osäker vad du ska välja behöver du inte oroa dig. Vi kan välja metod på plats, och det går även bra att göra en påfyllning med den andra metoden senare om man skulle ändra sig.

Singelfransar eller ett lättare volymset rekommenderar jag att börja med om man inte haft fransar förut.

Volymfransar rekommenderar jag om man vill ha tätare fransar. Ca 90 % av mina kunder föredrar volymfransar.

Varför ska man tvätta fransarna?

Ögonfransar samlar upp smuts eftersom de är till för att skydda ögonen. Utöver makeuprester samlas även hudrester, olja från huden, damm, bakterier, sömngrus, svett och tårvätska på fransarna och behöver därför rengöras morgon och kväll. 

Att inte rengöra fransarna ordentligt bidrar till att dina egna fransar får en sämre kvalité, ökad risk för infektioner och ögonsjukdomar samt en mycket sämre hållbarhet på fransförlängningen.

Jag rengör dina fransar men vill även att du kommer med 100 % rena fransar och är makeupfri under ögonen till ditt besök. Då får fransarna en bättre förutsättning att hålla.

räcker det inte med att skölja fransarna?

Tyvärr inte, man måste använda en fransrengöring som lukrar upp och  avlägsnar smutset för att fransarna ska bli rena. Precis som håret inte blir rent av att spola vatten på det blir heller inte fransarna rena av det. Smutspartiklarna är svåra att se med blotta ögat men de finns där om vi inte rengör ordentligt.

Fransrengöringar är skummande och enkla att använda, de går även att använda som rengöring till hela ansiktet.

Fransrengöringar, rengöringspenslar och borstar finns till försäljning på salongen.

sliter det på mina egna fransar?

Om du går till en professionell fransstylist som sätter rätt vikt på varje frans samt att du följer eftervården inklusive rengöring sliter fransförlängningen ej på dina egna fransar.

hur ofta behöver man fylla på fransarna?

Efter max 4 veckor behöver du boka ett återbesök oavsett hur många fransar du har kvar, eller en tid för professionell borttagning. Fransarna som har växt ut långt behöver tas bort för att inte skada fransarna och nya fransar fylls på. 

Varje dag tappar man ca 1-5 naturliga fransar, då följer förlängningen med. Man har alltid fransar i olika växtstadium därför varierar det från gång till gång hur mycket fransar man har tappat. 

Tapperioder innfaller under våren och hösten, då tappar man fler naturliga fransar än vanligt och behöver tätare återbesök. Andra orskaker som gör att man tappar mer frasar än vanligt är stress, hormoner och mediciner.

Om du bara tappar förlängningen utan din egna frans på, behöver du se över eftervården. Oftast rör det sig om att man slarvar med rengöring eller sover på fransarna.

tar du emot arbeten från andra salonger?

Ja om fransarna är korrekt gjorda. Det betyder att fransarna ska sitta på rätt avstånd från huden, vara separerade, ej för tunga och ej för mycket lim på dem.

Säkrast är att boka en borttagning + nytt set. Bokar man en påfyllning kommer jag att ta bort fransarna om det behövs och sätta nya fransar den resterande tiden. Ca 70 % av andras arbeten jag får in behöver jag ta bort.

Om du är osäker kan du skicka in bilder på fransarna till mig eller komma på en kostnadsfri konsultation innan du bokar en påfyllning.

Tecken på att du behöver en borttagning: fransarna gör ont, du kan inte borsta genom dem ordentligt, du kan se limklumpar eller att fransarna sitter ihop när de lossnar.

när kan man inte göra fransförlängning?

Om fransarna är väldigt sköra och skadade behöver man vänta med förlängning. Likaså om man har en ögoninfektion eller vagel. Man ska ej göra fransförlängning om man är i en pågående cancerbehandling.